Energetix

kikker-transpMagneten geven een balans in je energiehuishouding en kunnen je doorbloeding verbeteren, waardoor zuurstof beter wordt opgenomen en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Organen kunnen zo beter functioneren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam krijgt een push. Hierdoor kunnen allerlei klachten verminderen.

Geschiedenis

Het gebruik van de werking van magnetische krachtvelden op het lichaam ten behoeve van de gezondheid is al heel oud. Bij opgravingen van prehistorische waarde zijn al magnetische “ gebruiks” stenen gevonden. Egyptische hiërogliefen maken vermelding van magneet therapieën. In 1780 is het de Duitse arts Anton Mesmer die na onderzoek van de therapie startte met de verwerking van magneten in riemen en sieraden opdat de mensen ze constant kunnen dragen. Dichter bij onze moderne tijd is het de arts Linus C. Pauline die in 1954 het onderzoekt startte naar de effecten van magneettherapie op het hemoglobine gehalte van het bloed. Hij ontving een Nobel prijs voor zijn onderzoek dat duidelijk maakt dat het succes van de magneettherapie heeft te maken met het simpele feit dat ons bloed ijzer bevat en zich dus eenvoudig energetisch laat opladen.

In Japan is het gebruik van magneten al heel gewoon. De werking is daar zo onomstreden dat het Japanse ministerie van volksgezondheid het dragen van magneten aanbeveelt.

Tijd dus om ook in Nederland magneet therapie te gaan aanbieden!