Wie is Mieke van Kooten?

Om maar eens te beginnen met een bekentenis; ik heet geen Mieke maar Willemieke. Voor veel mensen is dat blijkbaar lastig, zij noemen mij Annemieke of Willemien, daarom heb ik ervoor gekozen om in mijn praktijk mijn afgekorte naam te gebruiken.

Ik ben sinds 2008 afgestudeerd Klassiek Homeopaat. Het is niet mijn eerste studie geweest en, zo blijkt ondertussen, ook niet mijn laatste. Een mens blijft zich ontwikkelen en zo blijf ook ik mijn kennis uitbreiden, om de mensen in mijn praktijk nog beter te helpen.

  • Bedrijfskundige Informatica
  • Reiki
  • Astrologie
  • Klassieke Homeopathie
  • NLP
  • Magneetmassages en Magneettherapie
  • Voeding
  • Energetische Therapie

Mijn jeugddroom

Als kind droomde ik ervan homeopaat te worden en mensen op een natuurlijke manier beter te maken. Toch koos ik ervoor om na mijn VWO informatica te gaan studeren aan de technische Universiteit Twente. De beroepsperspectieven waren wezenlijk beter. Na mijn informatica opleiding ben ik als IT-er in het bedrijfsleven gaan werken.

Ik vind informatica nog steeds een heel leuk vak, vooral de informatie analyse. En juist dat komt mij nu heel goed van pas. Als homeopaat krijg ik heel veel informatie die ik orden en analyseer om tot een goed totaalbeeld van de patiënt te komen.

Studeren in Arnhem, het keerpunt

Rond mijn veertigste kwam mijn droom om homeopaat te worden terug. Ik had alles wat ik mij wensen kon, een man, kinderen, werk, een huis, een auto. En toch was ik niet dolgelukkig. Waarom niet? vroeg ik mij af.

Dit keer besloot ik mijn droom wel te volgen. De gedachte om homeopaat te zijn voelde zo goed dat ik besloot de vijf jaar durende homeopathie opleiding aan de HvNA in Arnhem te volgen. Gezien de gezinssituatie was dit geen gemakkelijke opgave, maar mijn passie gaf me de kracht die ik nodig had om mijn homeopathie studie succesvol af te ronden.

De verandering, een eigen praktijk in de regio Arnhem

De beslissing om homeopathie te gaan studeren leidde tot grote veranderingen in mijn leven. Mijn houding veranderde van moeten naar willen. Dat heeft ook invloed gehad op mijn gezin. Begin 2007 besloten mijn man en ik ons bedrijf en ons huis te verkopen en samen met onze drie jongens een wereldreis te maken. We hadden een goed leven en toch beiden het gevoel dat we iets misten. We reisden een jaar lang rond de wereld door alle continenten. Na de wereldreis besloten we ons avontuur met een jaar Aruba te verlengen.

Nu kijk ik terug op een geweldige wereldreis. Het is een fantastische ervaring die we met ons gezin delen. Het heeft ons alle vijf op onze eigen manier ontwikkeld. Na onze terugkeer in Nederland ben ik vol enthousiasme gestart met een eigen praktijk voor klassieke homeopathie, eerst in Heteren, nu in Doorwerth en heb daarmee mijn jeugddroom helemaal in vervulling zien gaan.

Homeopathie

In mijn praktijk voor klassieke homeopathie help ik mensen op een milde manier beter te worden. Bij de behandeling ga ik er vanuit dat ieder mens anders is, wat voortkomt uit de unieke combinatie van iemands fysieke, emotionele en mentale gesteldheid. Deze drie gebieden vormen samen één geheel en worden door mij ook als zodanig behandeld. Dit wordt een holistische benadering genoemd.

Als homeopaat, behandel ik niet een ziekte of een klacht, maar ik behandel een mens die ziek is of niet in orde is. Ik behandel in mijn praktijk mensen met klachten als hooikoorts, stress, verdriet, hoofdpijn, rugpijn en noem maar op. Ik behandel ook mensen die niet ziek zijn, maar toch niet helemaal lekker in hun vel zitten. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Ook kinderen of zuigelingen, met bijvoorbeeld slaap- of eetklachten, verbeteren meestal snel met behulp van een homeopathisch middel.

Zelfs dieren kunnen opknappen van een homeopathisch middel.