Homeopathische werkwijze

In mijn praktijk voor klassieke homeopathie in Doorwerth, ben ik gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit in de breedste zin van het woord. Daarbij ga ik altijd uit van een holistische benadering van de mens, waarin lichaam, geest en emoties één zijn. Zo gezien kan een verbetering van levenskwaliteit op verschillende manieren worden bereikt:

  •                 Het verbeteren van de fysieke gesteldheid
  •                 Het verbeteren van de mentale gesteldheid
  •                 Het verbeteren van de emotionele gesteldheid

Er zijn uiteraard verschillende manieren om hieraan te werken. In mijn praktijk geef ik de voorkeur aan homeopathie, maar soms krijgen ook andere technieken voorrang als blijkt dat deze beter passen. Zo zal ik in een gesprek natuurlijk ook coachen als dat nodig is. Ik gebruik daarvoor meestal NLP technieken. En soms kan ik voor wat extra achtergrond informatie ook astrologie toepassen. Echter nooit zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Eerste afspraak homeopathische behandeling

Als je voor de eerste keer bij mij komt voor een homeopathisch consult, wil ik “alles” van je weten. Niet alleen de hoofdklacht maar ook andere klachten en gewoontes van jou komen ter sprake. Ik wil namelijk weten wat jou uniek maakt. Ook je ziektehistorie en ziektes in de familie zijn belangrijk. Op basis van al deze gegevens zoek ik uit welk middel het beste bij jou past. Om al deze gegevens te verzamelen duurt een eerste consult langer dan je misschien gewend bent. Ik maak hiervoor anderhalf tot twee uur vrij in mijn agenda.

Iedereen is welkom! In de meeste gevallen worden consulten vergoed door de zorgverzekeraar.

Vragenlijst homeopathische behandeling

Omdat in een eerste homeopathisch consult ook veel “droge” informatie moet worden verzameld, kan het gesprek langer duren dan je misschien gewend bent. Om deze reden heb ik een vragenlijst op het internet gezet, die je voor de eerste afspraak kunt invullen. Er is dan al heel veel informatie bekend en ik kan sneller tot de kern van jouw problematiek komen.

  • Download het Word-document.
  • Open het document in Word en vergeet niet op “bewerken inschakelen” te klikken.
  • Vul het document in en mail het naar me terug voor je eerste afspraak.
Alvast bedankt!

Download hier de vragenlijst om in Word in te vullen en per mail terug te sturen.